Jongeren in de kerk

Ga naar ons YoutTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCIHbZclvdbs31n-Sn2WBHjA en bekijk de filmpjes die gemaakt zijn!

Week 50 – Het eerste bestand is bedoeld voor de bovenbouw om te lezen en daarna het vouwwerkje erbij te doen. De kinderen uit de onderbouw kunnen alleen het vouwwerkje (2e bestand maken) maken. Bron: www.bijbelidee.nl & www.kinderwoorddienst.nl

Week 51 – Het bestand voor de onderbouw (verhaal over de koekjes) kunt u samen met uw kind bekijken en het voorlezen. Leuk daarbij is om het verhaal en het lied dat met linkjes, in het bestand voor de bovenbouw staat nog te bekijken. Bron: www.bijbelidee.nl & liedjesbijbel

Week 52 – Geen download deze week. Maar een simpele opdracht. Het thema van de preek is namelijk God kiest voor het kleine. Hij stuurt Jezus als baby’tje. Als wij God volgen in het klein en nederig willen zijn, doet God grote dingen. Maak zelf een mooie kerstkaart en stuur ‘m naar iemand die nu eenzaam of alleen is. TIP: kijk even in het adressenboekje van de kerk of vraag papa of mama. Succes.

Kerst 2020 – Voor kerst twee downloads. Eén voor de onderbouw in de vorm van een boekje met wat tekst en opdrachtjes rondom het kerstverhaal. En voor de bovenbouw een puzzel! Succes. Bron: www.bijbelidee.nl

Week 53 – Nog een mooi filmpje om te kijken, zo vlak na kerst. Hierbij de link:  https://vimeo.com/468163314?ref=em-share

Zondag 3 januari 2021 — De preken gaan deze zondag allebei over dat God ook in 2021 weer regeert. Wij moeten ons levenshuis op Hem bouwen. Bouwen wij ons leven op zand en wat heeft dat voor gevolgen? Of bouwen wij ons leven op een rots? Met de opdrachten die hieronder in het bestand worden beschreven wordt dit inzichtelijk gemaakt. Veel plezier en succes! Bron: Bijbelbasics.nl (Het huis op het zand, zondag 29 maart 2020)

Zondag 10 januari — In de morgendienst wordt het verhaal van de bruiloft te Kana gelezen als schrift gedeelte. Voor de onderbouw staat er daarom een kleurplaat klaar. (bron: https://www.kinderwoorddienst.nl/jaar-c/tweede-zondag-door-het-jaar-c/extras/kleurplaat-de-bruiloft-in-kana.html)

Voor de bovenbouw staat er weer een blad klaar met een opdracht. Jullie mogen een brug bouwen! Jezus is als een brug tussen God en mensen, maar hoe dat precies zit moet je maar lezen en luisteren. Deze opdracht past bij de preek over HC zondag 6 van ds. Storm in de middagdienst. Veel plezier en succes! (bron: www.bijbelidee.nl)

Zondag 24 januari — Nou is het gelukt, het bouwen op zand? Nee he? Vanmorgen gaat de preek over het zoeken van Gods Koninkrijk. En dat heeft eigenlijk alles te maken met het bouwen van je huis op de rots. Want als we Gods Koninkrijk écht zoeken, bouwen we ons huis op de rots. Maar in wat de dominee voorleest in de dienst gaat het ook over de vogels en de bloemen. Als God zelfs voor hen zorgt, zorgt Hij ook voor ons. Fijn he?

Opdracht onderbouw: Maak een mooie tekening van iets wat je heel fijn vindt om te doen! En dank God daarvoor. Maak ook een tekening van iets wat je moeilijk vind om te doen. En vraag God je te helpen.

En voor iedereen, nog een paar mooie opdrachten om uit te proberen van de kliederkerk. Dit past bij Gods koninkrijk zoeken, niet God dienen en de mamon, maar ons huis op Zijn rots bouwen. Veel plezier. Hier de link: https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/programma/het-huis-op-de-rots/

Zondag 31 januari 2021 – Vanmorgen gaat het in de morgendienst over Jezus als 12 jarige jongen in de tempel. Op de site van bijbelbasics.nl vond ik daar hele leuke opdrachtjes bij. Jezus woorden maakten namelijk indruk op de mensen in de tempel.. en Jezus en Zijn Vader zijn aan elkaar verbonden ook daar is een opdrachtje bij. Check it out!

Zondag 14 februari – Vanmorgen gaat het over Jezus in de woestijn. Hij wordt beproefd in de woestijn. Maar Hij laat God niet los en valt niet voor de verleidingen van de duivel. Hoe dat kan… kijk daarvoor naar het proefje van de bovenbouw.

Zondag 28 februari – Vandaag gaat het in de morgendienst over Maria die Jezus zalfde met hele dure Nardus olie. Zij had door wie Jezus écht was en hoe belangrijk Hij is. In de preek gaat het ook over wat het voor ons betekent. Maar in het werkblad mogen jullie knutselen en nadenken over het verhaal. (bron: bijbelbasics.nl)

Zondag 11 april – Is je deur nog op slot? Is je deur nog op slot? Van je gg, gg, gg, doe hem open voor God, want de Heer wil bij je wonen en dan ben je nooit alleen. Zit jouw deur nog op slot voor de blijde boodschap uit de bijbel? Daar gaat het vanmorgen over.